Holtenbroek Festival

Op zondag 22 september van 14.00-19.00uur organiseert Travers Welzijn het Holtenbroek Festival. Toegankelijk Zwolle heeft samen met de organisatoren gekeken naar de toegankelijkheid van dit festival. Daarmee willen we duidelijkheid geven in dat wat wel, en wat niet, toegankelijk is.

Openbaar Vervoer

Het festival is te bereiken met lijn 2 Holtenbroek. Deze stopt aan de overkant van het Wijkcentrum Holtenbroek (bushalte Bachlaan). De opstapplek richting het station is aan Mozartlaan.

Invalideparkeerplaatsen

  • Eén invalideparkeerplaats op de parkeerplaats van het Wijkcentrum Holtenbroek.
  • Eén invalideparkeerplaats op de parkeerplaats van het Winkelcentrum Holtenbroek (Beethovenlaan). 
  • Eén invalideparkeerplaats bij het Winkelcentum Holtenbroek (Bachplein).

Toegankelijkheid

Het festival vindt plaats tussen de Bachlaan (van het Wijkcentrum Holtenbroek tot aan de Twistvlietbrug) en de Sibeliusstraat (van het wijkcentrum Holtenbroek tot aan de Holtenbroekerdijk). Alle verharde straten, paden of trottoirs zijn te gebruiken. De kabels die er liggen, zijn voorzien van kabelgoten. De doorgangen zijn minimaal 90cm breed en goed toegankelijk voor gebruikers van een rolstoel, rollator of scootmobiel.

Activiteiten

Sommige activiteiten vinden plaats op aanliggende grasvelden, die ook goed bereikbaar en bruikbaar zijn. De Twistvliettoren is niet rolstoeltoegankelijk, en daarmee de activiteit die daar gehouden wordt (helaas) ook niet. Tijdens het festival kan er met een paardentram een ronde op het festivalterrein gemaakt worden. Deze tram is ook toegankelijk voor mindervaliden en mensen in een rolstoel.

Rolstoelplek vooraan bij het podium

Achter het Wijkcentrum Holtenbroek bevindt zich het hoofdpodium, waar diverse optredens zullen plaats vinden. Er is geen rolstoelplatform, maar wanneer je één van de vrijwilligers aanspreekt, zullen zij ervoor zorgen dat je een plek vooraan bij het podium krijgt.

Invalidetoilet

In het Wijkcentrum Holtenbroek bevindt zich een invalidetoilet.

Zitgelegenheden

Aan de Sibeliusstraat zijn extra zitgelegenheden gecreëerd. Bij de Holtenbroekerdijk is dit niet het geval.

Signdancer

Tijdens de hoofact is signdancer Dewi Latupeirissa aanwezig, zodat ook dove mensen kunnen genieten van het laatste optreden van dit festival. Een signdancer is iemand die de muziek vertolkt met gebarentaal.