Vrijwilligersfestijn

Op zaterdag 7 september organiseren ZwolleDoet!, Sportservice Zwolle, SamenZwolle en WijZ een speciale waardering voor Zwolse vrijwilligers. De vrijwilligers mogen als echte VIP’s naar het Stadsfestival! Het officiële gedeelte hiervan zal plaats vinden in het Academiehuis.  Toegankelijk Zwolle denkt mee over het toegankelijk maken van dit gedeelte van het festijn. Houd de site in de gaten met informatie over de toegankelijkheid van het festijn.

Openbaar Vervoer

Het Academiehuis ligt in het centrum van Zwolle. De dichtstbijzijnde bushaltes zijn Rodetorenplein en Katwolderplein. De halte Rodetorenplein ligt op 350m van het Academiehuis af. De bushalte Katwolderplein ligt op 500m loopafstand.

Invalideparkeerplaatsen

Klik op de link om te zien waar de invalideparkeerplaatsen zich bevinden in het centrum van Zwolle. https://www.zwolle.nl/wonen-en-leven/verkeer-en-vervoer/parkeren/gehandicapten

Ingang

De hoofdingang van het Academiehuis is goed toegankelijk voor mindervaliden. Mocht je het prettig vinden, kan één van de gastheren/-vrouwen je begeleiden naar een plek.

De gangpaden in het Academiehuis kunnen krap en vol zijn.

Assistentiehonden

Assistentiehonden zijn welkom in het Academiehuis. Mocht er iets nodig zijn voor de assistentiehond, laat het dan één van de gastheren/-vrouwen weten.

Ringleiding, Audiodescritpie, Gebaren-/Schrijftolk

Er is geen ringleiding, audiodescriptie of gebaren-/schrijftolk aanwezig.

Invalidetoilet

In het Academiehuis is een invalidetoilet aanwezig. Deze is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Scootmobielgebruikers kunnen geen gebruik maken van dit toilet, tenzij zij zelf uit de scootmobiel kunnen om een paar passen te lopen.

Meer informatie over dit vrijwilligersfestijn is te lezen op https://www.zwolledoet.nl/vrijwilligersfestijn2019