29 april 2021: In gesprek met wethouder William Dogger

Vier keer per jaar is Toegankelijk Zwolle in gesprek met wethouder William Dogger, die toegankelijkheid in zijn portefeuille heeft. Dit keer sloten ervaringsdeskundigen Linda Hiemstra, Nicoline Kiewiet en Ester Aldenberg aan.

Onder andere om te vertellen hoe zij de coronaperiode ervaren. Dat niet alleen zij met eenzaamheid te maken hebben, maar ook hun naasten die hen willen beschermen door met zo min mogelijk mensen in contact te komen. En dat ook hun fysieke gezondheid achteruit gaat, omdat zij minder bewegen en behandelingen niet doorgaan.

Daarnaast vertelden zij over de Kick-off voor de Verkiezingen Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland 2021. Bij de vorige verkiezingen is de Gemeente Zwolle op de 2e plek geëindigd. We hopen dit jaar ook weer goed mee te kunnen doen.

En het was mooi om te horen dat één van onze tips al wordt toegepast op het Stadskantoor. Namelijk dat de bodes het beste een doorzichtig mondkapje kunnen dragen, zodat mensen met een auditieve beperking (doof of slechthorend) kunnen liplezen of beter kunnen horen. De mogelijkheid voor ringleiding bij de balies of kunnen zitten in een kleine aparte ruimte met minder bijgeluid wordt nog nagevraagd.

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw naam in(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Logo toegankelijk Zwolle. Een toegankelijke stad ontwikkel je samen.