5 okt. Netwerkbijeenkomst Toegankelijke horeca

Hoe toegankelijk is de horeca in de buurt? Zijn mensen met een beperking welkom in een restaurant, het café of evenement? Sinds de ratificatie van het VN-verdrag moeten ook aanbieders van goederen en diensten (waaronder horeca) werk maken van toegankelijkheid.

 Zwolle zet zich actief in om een gastvrije stad te zijn voor iedereen. Met ervaringsdeskundigen, ondernemers en de gemeente werken we samen aan het realiseren van een toegankelijke stad. Niet enkel vanuit beleid, maar hoofdzakelijk vanuit de praktijk.

Wij nodigen u van harte uit voor de netwerkbijeenkomst ‘Aan tafel!’ van de Week van de Toegankelijkheid. Om andere mensen die werk (willen) maken van toegankelijkheid te ontmoeten, te leren van de expertise op het gebied van toegankelijkheid in Zwolle en om samen de handen in een te slaan voor toegankelijke horeca.                            

Programma

U bent welkom vanaf 13:30 uur (inloop). Het inhoudelijk programma start om 14:00 en duurt tot 16:15 uur. Aansluitend nodigen wij u van harte uit voor de borrel van 16:15 tot 17:00 uur.

We bieden ter inspiratie een boeiend en interactief programma met bijdragen van Ed Anker wethouder Toegankelijkheid in Zwolle, Niels ten Hagen directeur expertisecentrum Bijzonder Ondernemen, Marieke van Brussel stadsergonome bij de gemeente Zwolle, Danies Verboom bedrijfsleidster restaurant Vidiveni. Zij komen vertellen over hun ervaringen, het belang van toegankelijke horeca en welke stappen gezet kunnen worden om dit te realiseren.

Aan de orde komen:

  • Informatie over toegankelijkheid en ervaringen van mensen met een beperking.
  • Uitdagingen en kansen voor toegankelijke horeca.
  • Ontmoeting met mensen en organisaties om in uw gemeente of regio initiatief te nemen.De middag eindigt met een netwerkborrel. 

Aanmelden Deelname is kosteloos. Aanmelden kan tot en met 28 september via het digitale aanmeldformulier https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/aantafel/. Kunt u zich niet digitaal aanmelden, bel dan naar (030) 720 00 00. U ontvangt van ons een bevestiging met daarbij de route naar de locatie.

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats in restaurant Vidiveni in Zwolle. Het adres van deze locatie is: Jufferenwal 17, 8011 LE Zwolle. 

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw naam in(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Logo toegankelijk Zwolle. Een toegankelijke stad ontwikkel je samen.