Houd de lijn vrij! Help blinden en slechtzienden veilig over straat

Kent u die geribbelde tegels op de grond, die lijnen vormen op de straat en op de stations? Dat zijn geleidelijnen. Ze worden gebruikt door mensen met een visuele beperking om hun weg te vinden door de openbare ruimte. Helaas weten veel mensen niet wat geleidelijnen zijn en waar ze voor dienen. Met als gevolg dat er vaak fietsen, koffers of reclameborden opstaan. Dit levert voor blinde en slechtziende mensen lastige en zelfs gevaarlijke situaties op. Daarom vragen we aan iedereen: ‘Houd de lijn vrij!

Na een succesvolle campagne voor meer bewustwording rondom de geleidelijnen in 2018 is er besloten om in de week van 8 – 15 april de campagne opnieuw te lanceren, en wel in 23 gemeenten tegelijkertijd. Ook gemeente Zwolle doet mee!

In Zwolle zullen er deze week door de ambassadeurs van Toegankelijk Zwolle op verschillende plekken in de binnenstad Houd de lijn vrij!-stickers geplakt worden. Ook zullen zij met ondernemers in de binnenstad in gesprek gaan om aandacht te vragen om de geleidelijnen vrij te houden. Voor winkelde mensen is er de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om (geblinddoekt) met een blindegeleidestok te lopen over de geleidelijnen.

Voor meer informatie kijk op www.houddelijnvrij.nl of mail naar info@toegankelijkzwolle.nl

Lees hoe deze dag ervaren is: https://deswollenaer.nl/algemeen/ondernemers-en-publiek-ervaren-belang-geleidelijnen-voor-blinde-en-slechtziende

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw naam in(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Logo toegankelijk Zwolle. Een toegankelijke stad ontwikkel je samen.