Geschreven op 23 oktober 2019

Documentaire 80% Ongeschikt in Earcatch

Op maandag 7 oktober toonde Toegankelijk Zwolle de documentaire 80% Ongeschikt van Mari Sanders. Naar aanleiding van deze documentaire werd er met de aanwezigen de dialoog gevoerd ‘wanneer ben je (on)geschikt voor werk?’.

Om deze activiteit zo toegankelijk en inclusief mogelijk aan te bieden heeft Toegankelijk Zwolle met behulp van subsidie vanuit de Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden en Soundfocus gerealiseerd dat deze documentaire beschikbaar is in Earcatch. Daarnaast was de documentaire voorzien van ondertiteling, was er een gebarentolk aanwezig tijdens deze avond en was de locatie rolstoeltoegankelijk.

Wat is Earcatch?

Earcatch is een app die films voorziet van audiodescriptie. Audiodescriptie maakt films en series toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Door deze extra uitleg is het verhaal veel beter te volgen. Elementen die beschreven worden zijn bijvoorbeeld personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn.

Hoe werkt het?

Installeer de app op je smartphone of tablet. Selecteer de film of serie die je gaat kijken en download de bijbehorende audiodescriptie. Zet je koptelefoon op en kies ‘afspelen’ zodra de film of serie begint. Earcatch zorgt ervoor dat de audiodescriptie precies gelijk loopt met wat er in beeld te zien is.

Voor meer informatie voer Earcatch kijk op http://www.earcatch.nl.

Ook de documentaire 80% Ongeschikt inclusief en toegankelijk willen aanbieden om met elkaar in gesprek te gaan? Neem dan contact op met Mari Sanders (http://www.marisanders.nl). Earcatch werkte het beste wanneer de documentaire niet via internet afgespeeld wordt. Hij kan je hierin verder helpen. Tevens kan hij gespreksleider zijn voor deze dialoog.

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2022

In 2022 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 3 – 8 oktober plaats. Ook Toegankelijk Zwolle zal weer diverse activiteiten organiseren deze week om aandacht te vragen voor inclusief en toegankelijk Zwolle. Houdt deze website in de gaten voor meer informatie.

De laatste blogs

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw naam in(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.