Geschreven op 17 juli 2019

Een succeservaring in ‘Houd de lijn vrij!’

In april 2019 hebben we aandacht gevraagd voor de campagne ‘Houd de lijn vrij!’. Hierbij werd aandacht gevraagd voor het vrijhouden van de geleide lijnen, zodat mensen met een visuele beperking veilig en zelfstandig kunnen deelnemen aan het verkeer. Zoals dat vaak met het creëren van bewustwording gaat, weet je vooraf niet of er iets beweging gezet wordt en wat dit dan is. Een maand na de campagne had Hennie, één van onze ervaringsdeskundige met een visuele beperking, de volgende ervaring:

‘Op Bevrijdingsdag liep ik op het station. Om bij het juiste perron te komen, moest ik de trap af en de tunnel door. Het was echter ontzettend druk op het station met allemaal jongeren die naar het Bevrijdingsfestival gingen. Heel gezellig, maar voor mij een extra uitdaging om bij het juiste perron te komen. Totdat één van de jongere heel hard riep ‘Houd de lijn vrij!’. Met als gevolg dat er meer jongeren waren die dit begonnen te roepen. Al snel werd er ruimte voor mij vrij gemaakt, waardoor ik makkelijk naar het juiste perron kon lopen. Een ontzettend leuke ervaring en een mooi effect van de campagne!’.

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2022

In 2022 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 3 – 8 oktober plaats. Ook Toegankelijk Zwolle zal weer diverse activiteiten organiseren deze week om aandacht te vragen voor inclusief en toegankelijk Zwolle. Houdt deze website in de gaten voor meer informatie.

De laatste blogs

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw naam in(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.