Geschreven op 26 juni 2019

Ervaringsdeskundige Geert aan het woord

Mijn naam is Geert Jan den Hengst, 49 jaar en woon vanaf mijn 10e in Zwolle. Als gevolg van multiple sclerose zit ik in een elektrische rolstoel. Ik kan alleen mijn hoofd nog zelfstandig bewegen. Vandaar dat ik de rolstoel door middel van een zogeheten kinbesturing bestuur. Op deze wijze kan ik bijvoorbeeld ook mijn laptop bedienen. Daarbij maak ik bovendien gebruik van een spraakherkenningsprogramma.

Ik woon in Stadshagen, in een Fokuswoning, waarbij ik 24/7 zorg op afroep kan krijgen. Ik ben gescheiden en heb twee niet bij mij wonende dochters (19 en 17 jaar).

In wat ik mijn vorige leven noem heb ik in het voortgezet speciaal onderwijs gewerkt. Fysiek moest ik steeds meer inleveren en sinds 2008 ben ik volledig arbeidsongeschikt. In schrijven heb ik mijn passie gevonden. Verder ga ik graag naar theater, film of concert. En bovendien ben ik actief als ervaringsdeskundige. Bij verschillende organisaties, zo ook bij Toegankelijk Zwolle.

Binnen Toegankelijk Zwolle ben ik actief bij de werkgroep communicatie. Zeker omdat ik mijn lichaam niet meer afdoende kan inzetten bij de vele activiteiten van Toegankelijk Zwolle, is mijn geschreven woord naar mijn idee een zinvolle bijdrage aan het doel. Onder andere schrijf ik in de nieuwsbrief regelmatig een column betreffende een onderwerp waar wij ons op richten. Ook doe ik mee aan de trainingen die we aan bus- en taxichauffeurs geven.

Behalve dat het opkomen voor de belangen van anderen een zinvolle besteding van mijn bestaan is, wat mij veel voldoening geeft, probeer ik ook uit te stralen dat leven met een beperking niet wanhopig hoeft te zijn. Hiervoor maakt ik veelvuldig gebruik van mijn teksten, mijn blogs.

Mijn motto is dat het bekende glas altijd half vol is, maar dat je het wel zelf bij moet vullen!

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2022

In 2022 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 3 – 8 oktober plaats. Ook Toegankelijk Zwolle zal weer diverse activiteiten organiseren deze week om aandacht te vragen voor inclusief en toegankelijk Zwolle. Houdt deze website in de gaten voor meer informatie.

De laatste blogs

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw naam in(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.