Ervaringsdeskundige Marije aan het woord

Ik ben Marije, 35 jaar en inwoner van Zwolle. Jaren terug ben ik gediagnosticeerd met PTSS. Behandelingen sloegen niet aan en uiteindelijk werd het etiketje ‘Uitbehandeld’ aan mijn dossier toegevoegd. Ik moest maar leren leven met mijn (psychische) beperkingen. Ik was het er niet mee eens en uiteindelijk kwam er een Assistentiehond op mijn pad. Van meerdere paniek en angstaanvallen per dag ben ik nu, vijf jaar later, door mijn assistentiehond gezakt naar een enkele per week.

Psychiatrische aandoening vallen onder een taboe. Al jaren voor ik van Toegankelijk Zwolle hoorde, was ik bezig met het geven van voorlichtingen en ben ik op onder andere radio te horen geweest als het gaat om psychische beperkingen. Vier jaar terug bleek ik ook een aangeboren genetische aandoening te hebben, Ehlers Danlos Syndroom, waardoor ik nu ook buitenshuis afhankelijk ben van een rolstoel. Ik heb via een vriendin gehoord over Toegankelijk Zwolle en zo zit ik nu een ruim jaar later aangesloten bij deze prachtige groep van ervaringsdeskundigen.

Omdat rolstoelen ruimschoots vertegenwoordigd zijn, probeer ik vooral aanvulling te leveren vanuit het oogpunt van de assistentiehond en voor psychiatrische aandoening. Deze worden in mijn ogen nog te weinig geïntegreerd als het gaat om toegankelijkheid. Omdat ik mij niet schaam, en goed kan uitleggen over psychiatrie en een beetje nerd ben als het om computers gaat, werk ik nu vooral in de werkgroep Communicatie. Samen met collega’s van deze groep houden wij ons onder andere bezig met social media, mail, voorlichting en het organiseren van evenementen. Daarnaast kan ik veel van de werkzaamheden vanuit mijn bed in de woonkamer via iPad verwerken, dat geeft mij een bezigheid op de momenten dat ik lichamelijk moet rusten en op deze manier voel ik mij nog enigszins nuttig voor de maatschappij.

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw naam in(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Logo toegankelijk Zwolle. Een toegankelijke stad ontwikkel je samen.