8-9-10 oktober 2020: Virtuele Expositie Langer en Veilig Thuis wonen

De fysieke expositie in de Stadkamer Centrum is in verband met de nieuwe richtlijnen vervangen door een virtuele expositie. Laat je nu online informeren en inspireren! In de Week van de Toegankelijkheid op 8, 9 en 10 oktober kun je je inschrijven voor een online bijeenkomst, elke dag van 11.00 – 12.30 uur en van 14.30 – 16.00 uur.

Technologie heeft ons de afgelopen periode veel ondersteuning geboden en onze zelfredzaamheid vergroot. Wie had kunnen voorspellen dat het onderwijs massaal over zou stappen op digitaal onderwijs? Of dat 80-plussers zich WhatsApp-bellen of Face Timen eigen zouden maken? Of dat iemand met een visuele beperking met behulp van een spraakherkenning de computer kan gebruiken? Hoe mooi is het wanneer er in tijden van crisis meer mogelijkheden tot onze beschikking zijn om het leven van de hulpvrager, de medewerkers zorg en welzijn en de student eenvoudiger, efficiënter, toegankelijker een aangenamer te maken? En om daarmee bij te dragen aan een inclusieve samenleving, waarin iedereen zo zelfstandig en volwaardig mee kan doen.

Het programma

Tijdens de virtuele expositie vertelt Jolanda van Til, projectleider Zorg & Technologie Deltion College, over de ontwikkelingen in de samenleving op het gebied van technologische aanpassingen in huis en in de zorg. Online kunnen diverse domotica en technologische aanpassingen van de Technologie & Zorg Academie, de Technische Unie en Espria e-Health bekeken worden.

Ook de ervaringsdeskundigen van Toegankelijk Zwolle komen aan het woord. Zij vertellen op welke manier digitalisering en technologie bijdragen aan hun zelfredzaamheid en kwaliteit van leven.

Inschrijven

Wil je deelnemen aan één van de online bijeenkomsten? Schrijf je dan hier in. Er is een maximum van 25 deelnemers per bijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats via Microsoft Teams, waar je van te voren een link voor krijgt.

Dit initiatief is tot stand gekomen toen een aantal partijen verkenden hoe inwoners, medewerkers in zorg en welzijn en studenten in de zorg op een laagdrempelige manier toegang kunnen krijgen tot bewezen praktische toepassingen. Onder de vlag van het Zorgtrainingscentrum werd het plan
concreet. Toegankelijk Zwolle en het Deltion College hebben het voortouw genomen om de expositie te realiseren. Wethouder Dogger opent de virtuele expositie.

Wees welkom, laat je informeren en inspireren!

  • Donderdag 8 oktober van 11.00 tot 12.30 uur
  • Donderdag 8 oktober van 14.30 tot 16.00uur
  • Vrijdag 9 oktober van 11.00 tot 12.30 uur
  • Vrijdag 9 oktober van 14.30 tot 16.00uur
  • Zaterdag 10 oktober van 11.00 tot 12.30uur
  • Zaterdag 10 oktober van 14.30 tot 16.00uur

Meer informatie

Ben je voornemens om met een groep of klas deel te nemen? Neem dan contact op met Jolanda van Til (jtil@deltion.nl). Hiervoor zullen aparte online bijeenkomsten ingepland worden, in november.

Mocht je graag deel willen nemen, maar ben je onbekend met Microsoft Teams of het bijwonen van een online bijeenkomst? Neem dan contact op met Lieke Helmes (info@toegankelijkzwolle.nl), zodat er samen gekeken kan worden naar de mogelijkheden.

Reacties (2)

Reacties zijn gesloten.

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw naam in(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Logo toegankelijk Zwolle. Een toegankelijke stad ontwikkel je samen.