Geschreven op 20 augustus 2019

Hoe (on)geschikt ben je voor werk?

Toegankelijk Zwolle toonde in de Week van de Toegankelijkheid 2019, de documentaire 80% Ongeschikt van Mari Sanders. Na het gezamenlijk bekijken van de documentaire start gespreksleider Gerard Jan Mijnheer van de 8 Filosofen de dialoog. Want wie is er eigenlijk (on)geschikt voor werk en in welke mate? Onze samenleving is toch prima ingesteld op werknemers met een beperking? Wanneer heb je een beperking? Wat is werkzaam zijn? Zo maar wat vragen die deze avond voorbij kunnen komen, om met elkaar van gedachten te wisselen en misschien wel tot nieuwe inzichten te komen.

De Stadkamer is rolstoeltoegankelijk, er was een gebarentolk aanwezig en de film is voorzien van ondertiteling en audiodescriptie.

Met dank aan de Landelijke Stichting Blinden en Slechtzienden en Soundfocus voor het realiseren van de audiodescriptie. De documentaire is vanaf 7 oktober beschikbaar in Earcatch en daarmee dus voor alle gebruikers van de Earcatch-app.

Mari Sanders, de filmregisseur en hoofdrolspeler in de documentaire, heeft de avond geopend.

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2022

In 2022 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 3 – 8 oktober plaats. Ook Toegankelijk Zwolle zal weer diverse activiteiten organiseren deze week om aandacht te vragen voor inclusief en toegankelijk Zwolle. Houdt deze website in de gaten voor meer informatie.

De laatste blogs

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw naam in(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.