Netwerkbijeenkomst ‘Aan tafel’

Op 5 oktober heeft Toegankelijk Zwolle in samenwerking met Ieder(in) een netwerkbijeenkomst georganiseerd over Toegankelijke horeca. Onder bezielende leiding van Niels ten Hagen en Martijn van Hese werd er gedebatteerd over de uitdagingen van horeca- gelegenheden om toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking. Aan de hand van stellingen werd met een panel van horecaondernemers en ervaringsdeskundigen gesproken over de verantwoordelijkheid van ondernemers, de financiering en de rol van de overheid.

Ook wethouder Ed Anker werd aan de tand gevoeld over de ambitie van Zwolle ten aanzien van toegankelijkheid. Een plek in de top 3 van meest toegankelijke steden van Nederland ligt volgens hem in het verschiet.

Het was een zeer interessante en positieve middag met veel wederzijds begrip en tal van oplossingen werden aangedragen. Deze oplossingen zullen voor ons het vertrekpunt zijn om de horeca in Zwolle te gaan stimuleren meer toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking, in samenwerking met de Zwolse horecabond en de gemeente zullen wij hier de komende tijd mee aan de slag gaan.

Foto’s: Veenstra Visueel

 

 

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw naam in(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Logo toegankelijk Zwolle. Een toegankelijke stad ontwikkel je samen.