5-9 oktober 2020: Podcasts Digitale Toegankelijkheid

Toegankelijk Zwolle heeft een aantal podcasts opgenomen, waarin ervaringsdeskundigen vertellen over hoe technologie en digitalisering bijdragen aan hun zelfredzaamheid en kwaliteit van leven.

Maandag 5 oktober

Geert Jan den Hengst heeft MS en kan alleen zijn hoofd en nek bewegen. Hij vertelt dat hij gelukkig is, omdat hij mentaal gegroeid is. En omdat hij dankzij de technologie gewoon naar buiten kan en kan communiceren met mensen, middels de hoofd- en kinbesturing op zijn elektrische rolstoel.

Dinsdag 6 oktober

Jan Meppelink is slechtziend geboren en op latere leeftijd blind en slechthorend geworden. Hij vertelt hoe hij toch kan mailen en het internet kan gebruiken. Maar ook dat hij niet volledig afhankelijk van technologie zou willen zijn, omdat hij actief wil blijven én er niets boven menselijk contact gaat.

Woensdag 7 oktober

Loes Burgmeijer is darmpatient en incontinent. Door de Hoge Nood App kan en durft zij nu naar onbekende plekken te gaan, omdat ze zich thuis kan voorbereiden waar de dichtstbijzijnde toiletten zijn. Ze legt uit hoe bedrijven zich kunnen aanmelden bij de Hoge Nood app.

Donderdag 8 oktober

Linda van Ruiten heeft ME en fibromyalgie. Dit uit zich voornamelijk in vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen en pijnklachten. Daardoor is het lastig om de snelheid, waarmee de technologie zich ontwikkelt, bij te houden. Maar het maakt haar leven op vele vlakken ook makkelijker. Voornamelijk het contact onderhouden met vrienden en familie.

Vrijdag 9 oktober

Linda Hiemstra heeft een spierziekte en heeft kennis over het beheren van websites. Vanaf 23 september 2020 dienen de websites van overheidsinstanties toegankelijk te zijn. Zij vertelt de tips en tops, zodat ook andere organisaties geinspireerd en gemotiveerd raken. Want een toegankelijke website kan meer klanten en een betere klantenservice betekenen.

Vanaf de Week van de Toegankelijkheid (5-9 oktober) zal er elke dag een nieuwe podcasts te beluisteren zijn via RTV Focus en op onze eigen site.

Met dank aan Martin van der Hooft, programmamaker bij RTV Focus.

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw naam in(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Logo toegankelijk Zwolle. Een toegankelijke stad ontwikkel je samen.