Geschreven op 23 mei 2019

Schouwing Stedelijk Museum

De renovatie van het Stedelijk Museum was in 2019 in volle gang. Het Historisch Centrum Overijssel heeft Toegankelijk Zwolle gevraagd om in het vroege begin al mee te denken over de toegankelijkheid van het gebouw. Remco en Rob hebben eerste tips en adviezen gegeven.

Maar toegankelijkheid gaat verder dan alleen het toegankelijk zijn van het gebouw. Het heeft ook te maken met kunst toegankelijk maken voor mensen met een beperking. Bijvoorbeeld tast-objecten voor blinde of slechtziende mensen. Of een audiotour voor de ruimten die niet te bezoeken zijn voor mensen in een rolstoel. En het heeft ook te maken met het toegankelijke maken van een kunstroute in de stad. Zijn de horecagelegenheden toegankelijk? En zijn de wegen van deze kunstroute goed bereikbaar en bruikbaar?

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2022

In 2022 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 3 – 8 oktober plaats. Ook Toegankelijk Zwolle zal weer diverse activiteiten organiseren deze week om aandacht te vragen voor inclusief en toegankelijk Zwolle. Houdt deze website in de gaten voor meer informatie.

De laatste blogs

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw naam in(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.