Subsidie Hervormd Weeshuis

Toegankelijk Zwolle heeft voor het project ‘Leven met een beperking’ een subsidie gekregen van het Hervormd Weeshuis om onder andere les- en promotiemateriaal aan te schaffen. Hier zijn we ontzettend blij mee!

Het project zal samen met SportServiceZwolle gegeven worden en wordt vanaf september 2020 aangeboden aan alle onderwijsinstellingen in Zwolle. Met als doel dat kinderen en jongeren op jonge leeftijd al in aanmerking te laten komen met mensen die een beperking hebben en bewustwording krijgen op hoe het is om met een beperking te leven.

De ervaringsdeskundigen van Toegankelijk Zwolle vertellen hoe zij het leven met een beperking ervaren. Maar ook welke hulpmiddelen er zijn om de zelfredzaamheid te vergroten. De kinderen en jongeren zullen aan de hand van verschillende oefeningen zelf ervaren hoe dit is. Om vervolgens af te sluiten met een sportles van SportServiceZwolle (https://sportservicezwolle.nl) waarin Aangepast Sporten centraal staat. Dus bijvoorbeeld een les rolstoelbasketbal of showdown. Want hoe doe je dat: sporten als je een beperking hebt?

Het Hervormd Weeshuis heeft nog meer subsidies verstrekt aan verschillende jeugdprojecten. Zie hieronder in het artikel van de Peperbus welke project dit zijn:

https://www.peperbus.nl/nieuws/algemeen/991371/zwolse-jeugdprojecten-krijgen-29-000-euro-van-weeshuis

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief