Vacature: Toegankelijk Zwolle zoekt Projectondersteuner (20 uur per week)

Onze visie: een toegankelijk en inclusief Zwolle. Wil jij je daar ook voor inzetten? Lees dan snel verder!

Toegankelijk Zwolle is een belangenbehartigersgroep van bijna veertig vrijwillige ervaringsdeskundigen. Samen zetten zij zich in voor een toegankelijke en inclusieve samenleving; een samenleving waarin iedereen zo zelfstandig en gelijkwaardig mogelijk mee kan doen. Wat je achtergrond of leefsituatie ook is en welke (on)mogelijkheden je gezondheid met zich meebrengt, tijdelijk of permanent.

Op dit moment worden de ervaringsdeskundigen ondersteund door één projectleider. Om duurzame en stabiele ondersteuning te bieden, wordt de functie opgesplitst in twee functies. Een projectleider voor 16 uur per week (door de huidige projectleider) en een projectondersteuner voor 20 uur per week.

Wat ga je doen?

Je ondersteunt en faciliteert de ervaringsdeskundigen in de voortgang en uitvoering van:
– Het organiseren van activiteiten en voorlichtingen, om zo meer bewustwording te creëren en inclusie te bevorderen.
– Het schouwen van openbare ruimtes en (publieke) gebouwen om te beoordelen of een locatie toegankelijker of inclusiever gemaakt kan worden.
– Het adviseren in de toegankelijkheid van bijvoorbeeld een website of nieuwbouwproject.

Samen met de projectleider zet jij je in voor de doorontwikkeling van Toegankelijk Zwolle. Je ondersteunt bij het professionaliseren van de organisatie en de positie van onze ervaringsdeskundigen.

Wij geloven in de kracht van samenwerken, samen bereik je immers meer dan alleen. Daarom organiseer je bijeenkomsten en activiteiten waar ervaringsdeskundigen in contact komen met elkaar en andere Zwollenaren, waar ideeën worden uitgewisseld en nieuwe initiatieven ontstaan. Daarbij sluit je aan op actuele zaken.

Bij vragen of zorgen kunnen de ervaringsdeskundigen bij jou aankloppen; jij bent het eerste aanspreekpunt en zorgt ervoor dat informatie over de activiteiten helder naar hen gecommuniceerd wordt.

Wie ben jij?

– Ervaringsdeskundige of mantelzorger van een ervaringsdeskundige;
– Een verbinder in hart en nieren; en
– Iemand die zich met net zoveel passie als wij wil inzetten voor inclusiviteit.

Jij bent een echte aanpakker. Je hebt een duidelijke visie over hoe een inclusieve samenleving eruit ziet, mede door je eigen ervaringen. Je weet hoe je dit om wilt zetten naar de praktijk en doet dit samen met anderen, want een toegankelijke stad ontwikkel je samen. Daarbij komt het goed van pas dat jij de Zwolse wijken en buurten op je duimpje kent. Signalen pik je snel op en nieuwe verbindingen zijn dan ook snel gelegd. Je bent empathisch en denkt en werkt vanuit mogelijkheden en positiviteit.

Verder:
– Beschik je over mbo/hbo werk- en denkniveau.

Wie zijn wij?

Toegankelijk Zwolle geeft vorm aan het VN-verdrag Handicap. Dit verdrag geeft mensen met een beperking of chronische aandoening recht op gelijke behandeling en gelijkwaardig meedoen. Inmiddels bestaan wij uit bijna veertig ervaringsdeskundigen. Wij willen onze kennis en ervaring delen met anderen, om zo de bewustwording rondom inclusiviteit en toegankelijkheid in de regio te vergroten. We geven voorlichting, adviseren, schouwen ruimtes en gebouwen en organiseren (jaarlijkse) activiteiten. Het liefst in samenwerking met anderen, omdat we samen-leven

Wat je verder nog moet weten

Toegankelijk Zwolle is ondergebracht bij Travers Welzijn. Wij vinden jouw groei en ontwikkeling heel belangrijk. Daarom bieden wij goede scholingsmogelijkheden en hebben wij een eigen Travers Academie waar je aan kunt deelnemen. Verder:
– Op deze functie is de cao Sociaal Werk van toepassing. De functie is ingeschaald in salarisschaal 6.
– Deze functie is voor 20 uur per week, bij voorkeur verspreid over vier of vijf dagen.
– Wij bieden bij aanvang een dienstverband van een jaar aan en hebben de intentie, bij wederzijds goed vinden en ongewijzigde economische omstandigheden, dit te verlengen.

Ben jij na het lezen enthousiast geworden? Solliciteer dan voor 1 september via https://traverswelzijn.nl/vacature/projectondersteuner/

Op maandagochtend 7 september gaan we de eerste gesprekken voeren en op de dinsdag 15 september de tweede. Houd jij deze data vrij in je agenda? Bij de kandidaten die naar de tweede ronde gaan wordt mogelijk een TMA-analyse afgenomen.

Vragen?

Kijk voor meer informatie op www.toegankelijkzwolle.nl of neem contact op met Lieke Helmes (projectleider Toegankelijk Zwolle) via 06-28949155 of l.helmes@travers.nl.

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw naam in(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Logo toegankelijk Zwolle. Een toegankelijke stad ontwikkel je samen.