Week van de Toegankelijkheid 2020: focus op digitale toegankelijkheid

Door de coronacrisis vindt het leven momenteel vooral thuis en online plaats. We werken, ontspannen, spelen en ontmoeten elkaar veelal via het internet. Niemand weet hoelang dat nog gaat duren. Daarom focust de Week van de Toegankelijkheid dit jaar op digitale toegankelijkheid. Want ook online moeten mensen met een beperking volledig mee kunnen doen!

Doe je dit jaar (weer) mee?

Toegankelijk Zwolle doet dit jaar ook weer aan deze landelijke activiteit, georganiseerd door Ieder(in). De eerste week van oktober (5 – 10 oktober) zullen we diverse activiteiten in de stad organiseren. Doe je dit jaar ook (weer) mee? Wil je op de hoogte blijven, volg dan onze social media.

Enkele activiteiten die we zullen organiseren

  • Op 8 – 9 – 10 oktober geven de ervaringsdeskundige van Toegankelijk Zwolle met studenten van het Deltion College uitleg over domotica in de Stadkamer Centrum. Domotica staat voor elektronische communicatie tussen allerlei elektrische toepassingen in de woning en woonomgeving ten behoeve van bewoners en dienstverleners. Digitalisering die bijdraagt aan het langer zelfstandig thuis wonen.
  • Ervaringsdeskundigen van Toegankelijk Zwolle zullen een award uitreiken voor de meest toegankelijk website van Zwolle.
  • Verschillende podcasts zullen te beluisteren zijn over bijvoorbeeld hoe digitalisering bijdraagt aan zelfstandig deel kunnen nemen aan de samenleving.

Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit rond digitale toegankelijkheid, laat het ons weten of mail je idee naar info@toegankelijkzwolle.nl

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw naam in(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Logo toegankelijk Zwolle. Een toegankelijke stad ontwikkel je samen.