Welkom Ingrid! Projectondersteuner Toegankelijk Zwolle

Tot op heden bestond Toegankelijk Zwolle uit zo’n veertig vrijwillige ervaringsdeskundige en één projectleider voor 32uur. Vanaf oktober zal de functie van projectleider opgesplitst worden in twee functies. Lieke Helmes blijft projectleider en Ingrid van der Veer wordt (ervaringsdeskundige) projectondersteuner. Op deze manier is de aansturing en ondersteuning van Toegankelijk Zwolle niet meer bij één persoon belegd, en dus minder kwetsbaar. 

In het kort: Lieke zal als projectleider zich voornamelijk bezig houden met het beleid en het doorontwikkelen van Toegankelijk Zwolle. En Ingrid zal als projectondersteuner zich richten op het organiseren van activiteiten/schouwingen en het bevorderen van ervaringsdeskundigheid.  

Wie is Ingrid?

Ik ben Ingrid van der Veer, geboren in Zwolle in 1967 en moeder van twee volwassen kinderen die inmiddels al weer wat jaartjes de deur uit zijn. Sinds een jaar of vijf gebruik ik een rolstoel omdat ik een spierziekte heb gekregen en mijn mobiliteit daardoor flink achteruit ging. Mede daardoor ben ik niet meer werkzaam in mijn oude beroep, de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking/mensen met ASS.

Graag zet ik mijn kennis en ervaring in om als projectondersteuner bij Toegankelijk Zwolle mijn steentje te kunnen bijdragen. Het hebben van een baan is voor mij heel belangrijk, maar leek lange tijd onmogelijk. Het bewust maken van mensen dat er anderen zijn die het minder makkelijk hebben in deze samenleving vind ik belangrijk. Door het hebben van een beperking moet je soms net wat meer moeite doen en het is fijn als onze medemens openstaat voor aanpassingen in de fysieke ruimte maar ook in het meedenken over samen en gelijkwaardig mee kunnen doen aan onze maatschappij.

Ik verheug me enorm op de samenwerking met zo’n grote groep enthousiaste ervaringsdeskundigen. In Zwolle zegt men: Samen maken we de stad! Dat samen staat voor mij als een paal boven water en dat betekent dat inclusie vanzelfsprekend hoort te zijn.

Reacties (2)

  • Sinie van Dijk-Rijsman Puccinistraat 6

    Welkom Ingrid.
    Ik ben Sinie van Dijk en vanaf 1984 al bezig met het toegankelijk maken van wegen en gebouwen. Ik ben de oudste 77 jaar en probeer nog dagelijks hier aan mee te werken. Ik hoop je binnenkort te ontmoeten en wens je succes in je nieuwe baan.
    Groetjes Sinie.

Reacties zijn gesloten.

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw naam in(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Logo toegankelijk Zwolle. Een toegankelijke stad ontwikkel je samen.