Geschreven op 21 november 2019

Wereldtoiletdag 2019

Wist je dat ruim 2 miljoen mensen incontinentieproblemen ervaren? Denk aan ouderen, zwangere vrouwen, mensen met spijsverteringsproblemen, mensen met een dwarslaesie of die bestraald zijn geweest. Zij durven bijvoorbeeld ergens niet naar toe te gaan, omdat er niet direct een toilet beschikbaar is.

Toegankelijk Zwolle steunt de wereldtoiletdag georganiseerd door de Maag Lever Darm Stichting. Er werd op het station in Zwolle aandacht gevraagd voor meer openbare toegankelijke toiletten in de stad. De openbare toiletten van de gemeente zullen binnenkort voorzien worden van een euroslot, zodat deze ook 24/7 beschikbaar zijn. Daarnaast willen we graag met horeca en ondernemers in gesprek om gezamenlijk te kijken hoe we in Zwolle de norm kunnen halen van ‘elke 500m een openbaar toegankelijk toilet’.

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2022

In 2022 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 3 – 8 oktober plaats. Ook Toegankelijk Zwolle zal weer diverse activiteiten organiseren deze week om aandacht te vragen voor inclusief en toegankelijk Zwolle. Houdt deze website in de gaten voor meer informatie.

De laatste blogs

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw naam in(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.