Wij zoeken mensen!

Dove vrouw die in gebarentaal spreekt

Toegankelijk Zwolle zoekt nieuwe mensen! Specifiek ervaringsdeskundigen met een auditieve beperking die gebarentaal kunnen, en vrijwilligers voor de Zwolse Speeltuinbende.

Ervaringsdeskundige met auditieve beperking

Je hebt een auditieve beperking of bent partner/kind/ouder van iemand met een beperking, én je beheert de gebarentaal. Je wilt jouw eigen kennis en ervaring inzetten voor een inclusief en toegankelijk Zwolle. Je bent (binnen jouw mogelijkheden) actief in een project dat bij jou aansluit, de frequentie hangt af van wat jij wilt/kunt en de vraag naar projecten. Daarnaast zijn er maandelijkse ontmoetingsbijeenkomsten en intervisiemomenten met de andere ervaringsdeskundigen waar je, naar eigen behoefte, aan deel kunt nemen.

Als ervaringsdeskundige kun je gratis trainingen en cursussen bij ZwolleDoet! volgen, ontvang je ondersteuning van de projectleider en een jaarlijkse waardering.

Lees hier meer over deze functie.

Vrijwilliger Zwolse Speeltuinbende

Toegankelijk Zwolle is samen met drie ouders een Zwolse Speeltuinbende aan het opzetten. De Zwolse Speeltuinbende organiseert samenspeeldagen waar álle kinderen met en zonder beperking SAMEN kunnen spelen. Waar (groot)ouders met en zonder beperking elkaar kunnen ontmoeten en met hun (klein)kinderen kunnen spelen.

Tijdens deze samenspeeldagen wordt er aandacht gevraagd voor inclusief spelen en toegankelijke speeltuinen. De bedoeling is om maandelijks (van maart tot en met oktober) in steeds een andere speeltuin een samenspeeldag te organiseren. Er zijn reeds vier samenspeeldagen georganiseerd in Zwolle Zuid, naar aanleiding van het project om drie speeltuinen inclusief en toegankelijk te realiseren. Nu willen we dit dus ook in andere wijken doen. De gemeente Zwolle steunt de pilot en heeft hiervoor ook geld beschikbaar gesteld. De ervaringen van deze pilot zullen input zijn voor het opstellen van een inclusief speeltuinen beleid.

Ben jij iemand die met ons de samenspeeldagen wil organiseren, zodat er meer aandacht komt voor het inclusief spelen? Dan verwelkomen je we graag bij de Zwolse Speeltuinbende. Je kan hier meer over deze functie lezen.

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw naam in(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Logo toegankelijk Zwolle. Een toegankelijke stad ontwikkel je samen.