Skip to main content

Apps

Sommige apps vergroten de zelfredzaamheid van iemand met een beperking. En een aantal apps creëren bewustwording of maken de communicatie makkelijker met mensen met een beperking. 

Een app waarmee je het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet vindt. Ook laat de app de route er naar toe zien, welke voorzieningen er zijn en reviews van voorgaande bezoekers.

Een app ontwikkeld door Bartimeus waarmee je ervaart wat je (niet) ziet als je een bepaalde oogaandoening hebt. Denk daarbij aan staar, diabetische retinopathie, glaucoom en maduladegeneratie.

Een app waarin voor alle gebaren een filmpje beschikbaar is, daarnaast kunnen er ook tekeningen van het gebaar, een pictogram en een afbeelding te zien zijn.

Een app die ondertiteling biedt voor Nederlandstalige bioscoopfilms. De ondertiteling in de app loopt automatisch gelijk met het beeld.

Een app die audiodescriptie biedt voor films en series. Via je koptelefoon beschrijft een stem wat er in beeld gebeurt.

Een app waarmee blinde of slechtziende mensen een wereldwijd netwerk van vrijwilligers kan vragen om te helpen bij zaken als: ‘welke houdbaarheidsdatum staat er op de verpakking?’ en ‘wat is de meterstand?’.

Een app die (rolstoel)toegankelijk van (publieke) gebouwen, in heel Europa, weergeeft. De app kan door iedereen gevuld worden met informatie.

Een app die blinden en slechtzienden helpt om objecten uit het dagelijks leven te herkennen. Je maakt een foto van een object, wacht even en de app zegt wat er te zien is.