Skip to main content

Ambassadeur worden?

Maak jouw wereld groter en laat anderen delen in jouw kennis en ervaring!

Toegankelijk Zwolle is regelmatig op zoek naar nieuwe ambassadeurs. Heb je een fysieke, visuele, auditieve beperking of psychische, mentale kwetsbaarheid? Of ben je partner/ouder/kind van iemand met een beperking? Wil wil je je kennis en ervaring inzetten voor een inclusief en toegankelijk Zwolle? Dan zijn we op zoek naar jou!

Omschrijving

Toegankelijk Zwolle is een belangenbehartigersgroep van vrijwillige ambassadeurs en zet zich actief in voor een inclusieve samenleving. Dit doen we door te adviseren, voorlichting te geven, te schouwen en activiteiten te organiseren. Denk hierbij aan:

  • voorlichting geven aan bus- of taxichauffeurs om samen het OV en taxivervoer toegankelijker te maken,
  • een geblinddoekte stadswandeling of lunch organiseren om bewustwording te creëren,
  • het schouwen van de publieke gebouwen en openbare ruimten om de toegankelijkheid te verbeteren,
  • meedenken bij klachten en meldingen vanuit de samenleving,
  • adviseren in het toegankelijker maken van festivals en evenementen,
  • voorlichting geven over diverse beperkingen op scholen en in teams,
  • toetsen van en meedenken in gemeentelijk beleid,
  • inclusie en toegankelijkheid onder de aandacht brengen in social media.

De ambassadeurs bevorderen de inclusie en toegankelijkheid van Zwolle, vanuit de praktijk. Zodat iedereen zo volwaardig en zelfstandig mogelijk kan deelnemen aan de samenleving.

Interesse?

Als je geïnteresseerd bent of vragen hebt, kun je contact opnemen met Petra van Duin door op onderstaande button te klikken.

Na aanmelding is er eerst een kennismaking met één van de ambassadeurs en de projectondersteuner om te kijken of elkaars verwachtingen overeen komen. Als dit overeenkomt, kun je vervolgens deelnemen aan de ontmoetbijeenkomsten en tussendoor ben je (binnen jouw mogelijkheden) actief in een project dat bij jouw interesses aansluit.

Als ambassadeur kun je gratis trainingen en cursussen bij ZwolleDoet! volgen, ontvang je ondersteuning van de projectleider en een jaarlijkse waardering.

Ambassadeurs aan het woord

Column Geert Jan – Waarom