Skip to main content

Adviseren

Regelmatig worden de ambassadeurs van Toegankelijk Zwolle gevraagd om advies te geven. Bijvoorbeeld bij het wijzigen van de invalidenparkeerplaatsen in de binnenstad, bij een verbouwing van een (publiek) gebouw, het aanleggen van geleide lijnen of het aanscherpen van beleid. Maar denk ook aan het toegankelijk(er) maken van een website of een festival.

Een advies wordt altijd door twee of meer ambassadeurs gegeven. Omdat elke beperking iets anders vraagt op het gebied van toegankelijkheid. We proberen een zo’n universeel en breed mogelijk advies te geven. En waar nodig werken we hierin samen met andere partijen, zoals de Participatieraad, de Seniorenraad, de Jongerenraad of expertisecentra.

Belangrijk om te vermelden is dat de ambassadeurs vrijwilligers zijn en ervaren zijn geworden door hun eigen kennis en ervaring opgedaan in de praktijk. Daar waar technisch of specifiek advies nodig is, zullen wij doorverwijzen naar deskundigen. 

Wil je een advies aanvragen of onze feedback om de toegankelijkheid te verbeteren? Vul dan het contactformulier in.

Tips & Tricks

In onze adviezen maken we vaak gebruik van dat wat er landelijk aan informatie en diensten aanwezig is. Er zijn namelijk al vele mooie initiatieven. Een aantal hebben we verzameld op onze site. Laat je inspireren en voorlichten over dat wat er allemaal al mogelijk is.