Skip to main content

Filmpjes

Hieronder zijn een vier filmpjes te zien met voorbeelden van toegankelijke en ontoegankelijke situaties. Of van situaties waarin er al wel aan toegankelijkheid is gedacht, maar er nog steeds verbetering mogelijk is. Deze filmpjes zijn bedoeld om bewustwording te creëren.  

Toegankelijk OV en Horeca

Er wordt niet gesproken, er is alleen achtergrondmuziek aanwezig.

In deze video is te zien hoe een man in een rolstoel gebruik maakt van het Openbaar vervoer. En hoe een mevrouw in een rolstoel graag een horecagelegenheid in wil, maar dit niet lukt vanwege de hoge drempel. Ook staat er een auto voor een oprit, waardoor het niet mogelijk is de stoep op te gaan.

Toegankelijkheid Openbare Ruimte

Er wordt niet gesproken, er is alleen achtergrondmuziek aanwezig.

In deze video laten twee mensen met een visuele beperking zien hoe zij de drukke binnenstad ervaren. Denk aan fietsen of reclameborden, die op geleide lijnen staan en snel overstekende fietsers die net voor hen langs gaan.

Toegankelijke speeltuin en Inclusief spelen

Er wordt niet gesproken, er is alleen achtergrondmuziek aanwezig.

In deze video zijn moeder en dochter in een rolstoel te zien. Dochter wil graag samen spelen met andere kinderen in een speeltuin. In de ene speeltuin lukt dit beter, dan de andere. Afhankelijk van de (on)toegankelijkheid van de speeltuin.

Podcast Toegankelijk Zwolle met John Ruiter

In deze video is Nederlandstalige ondertiteling aanwezig, wanneer de video volledig geopend wordt.