Skip to main content
Geschreven op 12 april 2022

Update ontwikkelingen Weezenlanden-Noord

Vier mannen zitten om een rechthoekige tafel met een opengeslagen kaart voor zich waar het project op staat afgebeeld

Pas geleden waren we in gesprek met Explorius Vastgoedontwikkeling en Nijhuis Bouw over de ontwikkelingen van Weezenlanden-Noord.

Sietse Meeder en Tom Olde Keizer legden uit hoe zij met de hoogteverschillen in dit nieuwbouwproject om willen gaan. Een mooi voorbeeld waar verschillende belangen samen komen. Er is aandacht voor toegankelijkheid. Én er dient rekening gehouden te worden met het stijgende waterpeil, waardoor er met hoogteverschillen ontworpen en gebouwd gaat worden. Hoe pak je dat goed aan?

Daarom is het  belangrijk om onderdeel van deze gesprekken te zijn. Volledige toegankelijkheid is niet (altijd) mogelijk. Wel is het van belang dat er over nagedacht wordt en er bewuste keuzes in gemaakt worden (die ook aan de gebruiker uitgelegd kunnen worden).

Meer informatie over de ontwikkelingen van Weezenlanden-Noord? Kijk dan op
Home – Weezenlanden Noord

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2023

In 2023 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 2 – 7 oktober plaats. Ook Toegankelijk Zwolle zal weer diverse activiteiten organiseren deze week om aandacht te vragen voor inclusief en toegankelijk Zwolle. Houdt deze website in de gaten voor meer informatie.

De laatste blogs