Skip to main content
Geschreven op 12 april 2022

Cheque €500 voor project Inclusief Spelen

Projectleider LIeke schudt de hand van een man in een blauwe jas die haar een cheque overhandigt

We mochten deze mooie cheque van maar liefst €500 in ontvangst nemen voor ons project Inclusief Spelen in Zwolle Zuid!

We willen de Stichting 10 mijl van Zwolle Zuid nogmaals bedanken dat ze ons hebben uitgekozen als één van de goede doelen van dit jaar!

Waarom is een toegankelijke en bespeelbare speeltuin zo belangrijk? Laten we enkele kinderen aan het woord laten!

“Hoi, ik ben Amelie. Ik ben 7 jaar en zit in groep 4. In de klas heb ik veel vriendinnen waar ik samen mee ga spelen. Het liefst speel ik elke dag bij een vriendin of bij mij thuis. Dan gaan we knutselen of lekker buiten spelen. Speuren naar beestjes in de tuin of spelen met het zand in de zandtafel. Ook wil ik graag naar de speeltuin bij ons in de buurt. Maar daar kan ik nu niet spelen, omdat ik met mijn rolstoel niet goed door het gras en het zand kan rijden. En op de speeltoestellen die er staan kan ik niet zelf spelen. Alleen als iemand mij helpt, maar dat wil ik niet. Ik wil graag zelf naar de speeltuin kunnen gaan en daar zelf spelen, samen met andere kinderen! Zodat we samen plezier kunnen maken!”

“Hoi, ik ben Anna Sophie en ik ben bijna 9 jaar oud. Ik heb een ernstige meervoudige beperking, kan niet goed zien, gebruik een rolstoel en ben verstandelijk ongeveer 9 maanden oud. Dus ik heb bij alles hulp nodig. Samen met mijn moeder en mijn broertje ga ik bijna elke dag naar de speeltuin om de hoek, maar ik kan nergens in of op. Ik moet dan wachten totdat mijn broertje klaar is met spelen en dan verveel ik me. Maar ik hou wel heel erg van bewegen en in beweging zijn en de prikkels van een rolstoelschommel, een draaimolen of een wipwap, maken mij aan het lachen. En dat laat ik aan iedereen horen en zien! Ik zal altijd willen blijven spelen, ook als ik volwassen geworden ben. Dus ik wil heel graag een speeltuin waar ik en mijn broertje allebei kunnen spelen, nu en later als we groot zijn!” 

“Hoi, ik ben Joëlle. Ik ben net 5 jaar geworden en zit in groep 1. Ik doe het liefste overal aan mee en vind het niet leuk als ik moet toekijken. Als ik met mijn moeder of vader naar de supermarkt ga kom ik langs de speeltuin. Ik kan dan alleen toekijken als andere kinderen aan het spelen zijn, want ik kan er niet komen met mijn rolstoel. Dat maakt mij soms verdrietig en boos, want ik wil ook meedoen! Vaak tillen mijn ouders mij even op een speeltoestel, zodat ik ook even kan spelen, maar ik wil het graag zelf doen. Ik zou heel graag een speeltuin in de buurt hebben waar ik ook kan spelen zodat ik ook met kinderen uit de buurt kan spelen!”

Wil jij ook een donatie doen? Klik dan op deze link voor onze crowdfunding!

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2024

In 2024 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 7 – 12 oktober plaats. Dit jaar willen we extra aandacht vragen voor het belang van een toegankelijke werkplek. Wat is nodig om fijn te kunnen werken als je in een rolstoel zit, niet goed kunt zien, niet goed kunt horen, gevoelig bent voor drukte of een energiebeperking hebt?

De laatste blogs