Skip to main content
Geschreven op 9 april 2021

Enquête gebruik Openbaar Vervoer en Wmo Vervoer

Omdat er verschillende signalen over het Openbaar Vervoer en het Wmo Vervoer zijn binnen gekomen, heeft Toegankelijk Zwolle samen met de Seniorenraad, Wijz en SamenOuderen een enquête opgesteld om een breder beeld te krijgen wat de ervaringen zijn met betrekking tot het Openbaar Vervoer en het Wmo Vervoer. Lees hieronder meer informatie over deze enquête.

Mocht je een Wmo-taxipas hebben en/of gebruik maken van het OV, vul dan (anoniem) de enquête in. De enquête is vooral gericht op 65+-ers, maar mag ook ingevuld worden door jongere gebruikers van het vervoer. Alvast bedankt voor het invullen!

Wat wordt er gedaan met de gegevens uit de enquête

Toegankelijk Zwolle en diverse partijen zijn in gesprek met de Gemeente Zwolle over de signalen die zij ontvangen en na te denken over eventuele verbeteringen in het Wmo Vervoer. Het Openbaar Vervoer valt onder de verantwoordelijkheid van de Provincie, maar heeft wel indirect invloed op de vervoersvraag in de Gemeente Zwolle. En dus mogelijk op het Wmo vervoer. De input uit de enquête zal gebruikt worden in de gesprekken met de Gemeente Zwolle.

Voor vragen of onduidelijkheden hierover kan er gemaild worden naar info@toegankelijkzwolle.nl.

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2024

In 2024 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 7 – 12 oktober plaats. Dit jaar willen we extra aandacht vragen voor het belang van een toegankelijke werkplek. Wat is nodig om fijn te kunnen werken als je in een rolstoel zit, niet goed kunt zien, niet goed kunt horen, gevoelig bent voor drukte of een energiebeperking hebt?

De laatste blogs