Geschreven op 9 oktober 2021

Samenspeeldagen waren weer een groot succes

Vier kinderen in een rolstoel spelen hockey

Glunderende en vrolijke gezichtjes samen met een zonnetje die ons goed gezind was als een welkom extraatje. Op 6 en 9 oktober 2021 waren er weer samenspeeldagen, en we hebben weer ontzettend genoten! 

Er werden fanatieke wedstrijdjes rolstoelhockey gespeeld. Bij onze ervaringsdeskundige Nicolien mochten kinderen ervaren hoe het is om een visuele beperking te hebben. Gingen ze daarna de uitdaging aan voor een potje rinkelbal? De wapperende doekjes in de lucht waren vanzelf sprekend weer een betoverend gezicht voor iedereen. 

Het valt ons iedere keer weer op hoe fijn en vooral ook hoe wenselijk het is dat kinderen met en zonder beperking de gelegenheid krijgen om met elkaar samen te spelen. Inclusie begint bij onze kinderen! Wanneer het voor hun normaal is om elkaar in het dagelijks leven tegen te komen en samen te spelen, wordt het op latere leeftijd automatisch makkelijker op een prettige manier met elkaar om te gaan. Daarom verwijzen wij graag nog een keer naar de crowdfunding inclusieve speeltuinen. Deze kun je hier vinden.

Tot slot willen we Travers Welzijn Zwolle Zuid en de studenten Windesheim minor Aangepast sporten en SportService Zwolle bedanken voor de prettige samenwerking!

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2022

In 2023 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 2 – 7 oktober plaats. Ook Toegankelijk Zwolle zal weer diverse activiteiten organiseren deze week om aandacht te vragen voor inclusief en toegankelijk Zwolle. Houdt deze website in de gaten voor meer informatie.

De laatste blogs

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul uw naam in(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.