Skip to main content
Geschreven op 9 oktober 2021

Samenspeeldagen waren weer een groot succes

Vier kinderen in een rolstoel spelen hockey

Glunderende en vrolijke gezichtjes samen met een zonnetje die ons goed gezind was als een welkom extraatje. Op 6 en 9 oktober 2021 waren er weer samenspeeldagen, en we hebben weer ontzettend genoten! 

Er werden fanatieke wedstrijdjes rolstoelhockey gespeeld. Bij onze ervaringsdeskundige Nicolien mochten kinderen ervaren hoe het is om een visuele beperking te hebben. Gingen ze daarna de uitdaging aan voor een potje rinkelbal? De wapperende doekjes in de lucht waren vanzelf sprekend weer een betoverend gezicht voor iedereen. 

Het valt ons iedere keer weer op hoe fijn en vooral ook hoe wenselijk het is dat kinderen met en zonder beperking de gelegenheid krijgen om met elkaar samen te spelen. Inclusie begint bij onze kinderen! Wanneer het voor hun normaal is om elkaar in het dagelijks leven tegen te komen en samen te spelen, wordt het op latere leeftijd automatisch makkelijker op een prettige manier met elkaar om te gaan. Daarom verwijzen wij graag nog een keer naar de crowdfunding inclusieve speeltuinen. Deze kun je hier vinden.

Tot slot willen we Travers Welzijn Zwolle Zuid en de studenten Windesheim minor Aangepast sporten en SportService Zwolle bedanken voor de prettige samenwerking!

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2024

In 2024 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 7 – 12 oktober plaats. Dit jaar willen we extra aandacht vragen voor het belang van een toegankelijke werkplek. Wat is nodig om fijn te kunnen werken als je in een rolstoel zit, niet goed kunt zien, niet goed kunt horen, gevoelig bent voor drukte of een energiebeperking hebt?

De laatste blogs