Skip to main content
Geschreven op 29 november 2021

Zwolle wint de aanmoedigingsprijs Meest Toegankelijke Gemeente

Vier mensen bij de uitreiking van de aanmoedigingsprijs

Op 7 oktober was de uitslag van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente. De gemeente Stein was de winnaar! Zwolle ging echter niet met lege handen naar huis: we kregen de aanmoedigingsprijs!

Deze prijs wonnen we, omdat we vooral mooie stappen zetten op het gebied van fysieke toegankelijkheid. Met een monumentale binnenstad geeft dit de nodige uitdagingen. 
Maar met de Sassenpoort Zwolle als voorbeeld laten we zien dat er ook op een creatieve en innoverende manier aandacht besteedt kan worden aan toegankelijkheid.

Gemeente Stein gefeliciteerd met het winnen van deze verkiezing! En ook de andere finalisten Gemeente Hardenberg, Gemeente Harderwijk en Gemeente Oude IJsselstreek  hebben mooie voorbeelden laten zien hoe er gewerkt kan worden aan het VN Verdrag Handicap.

We hebben mooie stappen gezet in Zwolle en zijn zeker aangemoedigd om dit door te zetten. 
Een toegankelijke stad ontwikkelen we samen!

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2024

In 2024 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 7 – 12 oktober plaats. Dit jaar willen we extra aandacht vragen voor het belang van een toegankelijke werkplek. Wat is nodig om fijn te kunnen werken als je in een rolstoel zit, niet goed kunt zien, niet goed kunt horen, gevoelig bent voor drukte of een energiebeperking hebt?

De laatste blogs