Skip to main content
Geschreven op 5 maart 2021

Factsheet Toegankelijk ontwerpen en bouwen

Toegankelijk Zwolle heeft samen met de Gemeente Zwolle een factsheet ontwikkeld waarin verschillende punten zijn beschreven waarop gelet dient te worden bij het toegankelijk ontwerpen en bouwen van gebouwen. Deze factsheet is inmiddels al gedeeld met o.a. woningcorporaties en projectontwikkelaars in Zwolle.

De factsheet is hier te vinden en is gebaseerd op de ervaringen van de ervaringsdeskundigen en op andere landelijke checklists en richtlijnen. Soms kan een eenvoudige aanpassing al een groot verschil maken. Denk aan een deurbel of brievenbus op 90-120cm hoogte, zodat ook mensen in een rolstoel erbij kunnen. Of aan 220V aansluiting in de schuur, zodat daar een scootmobiel opgeladen kan worden.

Meer informatie over richtlijnen op het gebied van toegankelijkheid kan dan op https://toegankelijkestad.zwolle.nl

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2024

In 2024 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 7 – 12 oktober plaats. Dit jaar willen we extra aandacht vragen voor het belang van een toegankelijke werkplek. Wat is nodig om fijn te kunnen werken als je in een rolstoel zit, niet goed kunt zien, niet goed kunt horen, gevoelig bent voor drukte of een energiebeperking hebt?

De laatste blogs