Skip to main content
Geschreven op 5 oktober 2021

Podcasts over toegankelijkheid en inclusie

Deze week, 4 – 8 oktober, is de Week van de Toegankelijkheid. We organiseren verschillende activiteiten, zoals het ProkkelOpPad en SamenSpeelDagen. Daarnaast zijn er ook verschillende podcasts vanuit Onbeperkt Meedoen en Zwolle Zoomt In opgenomen waarin ervaringsdeskundigen vertellen wat toegankelijkheid en inclusie voor hen betekent. Meer informatie over de podcasts zijn te vinden in dit bericht.

Ervaringsdeskundige Jan Pijnaker en projectleider van Gemeente Zwolle Detmer Hoekstra hebben samen met het Ministerie van VWS voor het programma Onbeperkt Meedoen een podcast opgenomen. Hierin vertellen zij over de toegankelijkheid van de Openbare Ruimte en hoe Gemeente Zwolle en Toegankelijk Zwolle samenwerken. Beluister hier de podcast.

Ervaringsdeskundige Niels ten Hagen is geïnterviewd door Zwolle Zoomt In en vertelt over toegankelijkheid en inclusief werkgeverschap. Beluister hier de podcast.

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2024

In 2024 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 7 – 12 oktober plaats. Dit jaar willen we extra aandacht vragen voor het belang van een toegankelijke werkplek. Wat is nodig om fijn te kunnen werken als je in een rolstoel zit, niet goed kunt zien, niet goed kunt horen, gevoelig bent voor drukte of een energiebeperking hebt?

De laatste blogs