Geef je stem voor Verkiezing Meest toegankelijke gemeente van Nederland

Logo Verkiezing meest toegankelijke gemeente van Nederland

In 2018 werd voor het eerst de verkiezing Meest toegankelijke gemeente van Nederland gehouden. Gemeente Zwolle werd 2e in deze verkiezing. Waar we natuurlijk erg trots op zijn! Dit jaar doen we weer mee! En inmiddels zitten we bij de laatste twaalf! Nu willen we graag door naar de volgende ronde. Stemmen kan tot 29e augustus via de site Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland – Verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland (vergeet je stem niet te bevestigen per mail!).

De twaalf best beoordeelde gemeenten gaan door naar de halve finale. Daarna volgt er een nieuwe stemronde. Uiteindelijk zal op 7 oktober, tijdens de Week van de Toegankelijkheid, de meest toegankelijke gemeente gekozen worden. We hopen dit jaar ook weer goed uit de bus te komen. Verbeter- en aandachtspunten zijn er altijd, deze kun je melden bij info@toegankelijkzwolle.nl

Waarom deze verkiezing? In 2016 heeft Nederland het VN-Verdrag Handicap ondertekend. Dit verdrag maakt duidelijk dat mensen met een beperking of chronische ziekte recht hebben op gelijke behandeling en mee moeten kunnen doen. Dat is belangrijk om zo de samenleving toegankelijk en inclusief te maken voor mensen met een beperking.  Gemeenten spelen hierin een belangrijke rol. Om dit voor elkaar te krijgen, is het belangrijk dat de toegankelijkheid op zes levensdomeinen voor iedereen goed voor elkaar is. Deze levensdomeinen zijn: onderwijs en ontwikkeling, thuis, werk en inkomen, vrije tijd, vervoer en welzijn, gezondheid en ondersteuning.

Luister hier het radiofragment bij RTV Focus waarin Toegankelijk Zwolle vertelt over de verkiezing.

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief