Podcasts

Hieronder zijn enkele podcasts te vinden. Verschillende ervaringsdeskundigen vertellen op welke manier technologie en digitalisering bijdraagt aan het vergroten van hun zelfredzaamheid en autonomie. 

Geert Jan den Hengst

Geert Jan den Hengst heeft MS en kan alleen zijn hoofd en nek bewegen. Hij vertelt dat hij gelukkig is, omdat hij mentaal gegroeid is. En omdat hij dankzij de technologie gewoon naar buiten kan en kan communiceren met mensen, middels de hoofd- en kinbesturing op zijn elektrische rolstoel.

Loes Burgmeijer

Loes Burgmeijer is darmpatient en incontinent. Door de Hoge Nood App kan en durft zij nu naar onbekende plekken te gaan, omdat ze zich thuis kan voorbereiden waar de dichtstbijzijnde toiletten zijn. Ze legt uit hoe bedrijven zich kunnen aanmelden bij de Hoge Nood app.

Linda Hiemstra

Linda Hiemstra heeft een spierziekte en heeft kennis over het beheren van websites. Vanaf 23 september 2020 dienen de websites van overheidsinstanties toegankelijk te zijn. Zij vertelt de tips en tops, zodat ook andere organisaties geinspireerd en gemotiveerd raken. Want een toegankelijke website kan meer klanten en een betere klantenservice betekenen.

Jan Meppelink

Jan Meppelink is slechtziend geboren en op latere leeftijd blind en slechthorend geworden. Hij vertelt hoe hij toch kan mailen en het internet kan gebruiken. Maar ook dat hij niet volledig afhankelijk van technologie wil zijn, omdat hij actief wil blijven én er niets boven menselijk contact gaat.

Linda van Ruiten

Linda van Ruiten heeft ME en fibromyalgie. Dit uit zich in vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen en pijnklachten. Daardoor is het lastig om de snelheid, waarmee de technologie zich ontwikkelt, bij te houden. Maar het maakt haar leven op vele vlakken ook makkelijker.

Overige links

Privacybeleid

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief