Skip to main content
Geschreven op 19 oktober 2021

Rolstoelbasketbaltoernooi

Een drieluik met fotos van rolstoelbasketballers

Vermoeide armen, uitgeput, stiekem toch best fanatiek zijn, een goede sfeer, mensen ontmoeten én even ervaren hoe het is om een beperking te hebben. Het rolstoelbasketbaltoernooi was weer een succes.

Op 18 oktober 2021 was het weer het rolstoelbasketbaltoernooi in Het Anker, georganiseerd door Toegankelijk Zwolle, SportZerviceZwolle en BeQuick’28. Een toernooi waar mensen met en zonder beperking samen sporten en er op een speelse manier bewustwording gecreëerd wordt hoe het (voor even) is om een beperking te hebben.
Dit keer met maar liefst twaalf teams! Met een clinic van Paul Toes en een begin- en eindact door jongeren van Fakkelteit en Rico.

Dank aan Vakmensen voor het sponsoren van dit toernooi, en dank voor de toezegging voor de komende editie in februari! Dank aan Jumbo Veemarkt voor het sponsoren van water, fruit en koeken.

Om deel te kunnen nemen doneerde elk team een bedrag voor het project Inclusieve Speeltuinen: Projectplan: Inclusieve en toegankelijke speeltuinen Zwolle-Zuid – Toegankelijk Zwolle

En de winnaars van het toernooi, de jongens en meiden van BeQuick’28, ontvingen een tegoedbon van Dima’s Kitchen. Dima is chefkok bij Saeed geweest, waar statushouders geholpen worden om hun weg te vinden in Nederland en Nederlanders kennis kunnen maken met keukens van andere culturen.

In februari organiseren we weer een toernooi, hou de nieuwsbrief en onze social media in de gaten om te zien wanneer precies!

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2024

In 2024 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 7 – 12 oktober plaats. Dit jaar willen we extra aandacht vragen voor het belang van een toegankelijke werkplek. Wat is nodig om fijn te kunnen werken als je in een rolstoel zit, niet goed kunt zien, niet goed kunt horen, gevoelig bent voor drukte of een energiebeperking hebt?

De laatste blogs