Skip to main content
Geschreven op 2 mei 2022

Afscheid projectleider Lieke Helmes

Projectleider Lieke Helmes krijgt bloemen aangeboden van ervaringsdeskundige Sharda en Pieter-Jan

Op vrijdag 29 april hebben we met alle vrijwilligers en collega’s afscheid genomen van onze projectleider Lieke Helmes

We willen Lieke ontzettend bedanken voor de vele deuren die ze voor ons heeft geopend binnen de gemeente Zwolle. De afgelopen 3 jaar is gebleken dat Lieke een verbinder, een doorzetter en iemand met een lange adem is, om doelstellingen voor elkaar te krijgen.

Met deze woorden neemt Lieke graag afscheid van Toegankelijk Zwolle:

Voor altijd naar de wereld kijken met de inclusie-bril, dat is wat drie jaar projectleider van Toegankelijk Zwolle mogen zijn mij vooral heeft gegeven.

Waar ik ook ben, ik kijk naar de (on)toegankelijkheid van een gebouw, openbare ruimte of website. Soms tot vervelends toe volgens mijn vriend, familie of vrienden.

En door zo actief betrokken te zijn geweest bij ontwikkelingen in de stad waar ik ook woon, is Zwolle echt als mijn thuis gaan voelen. Ondanks dat ik er al bijna 20 jaar woon.

Een functie die divers is, waarin veel mogelijk is en creativiteit de ruimte kan krijgen. Samen met de ervaringsdeskundigen.
Ik heb met en van hen genoten, met name van de harde grappen en grappige woordspelingen. En die zijn er veel, als je er op gaat letten!

Anne Blok mijn voorganger heeft Toegankelijk Zwolle, na de Zwolse Gehandicapten Raad, weer nieuw leven in geblazen. Ik heb daar mijn draai vervolgens weer aan mogen geven. En Petra van Duin, mijn opvolger, gun ik hetzelfde.

Dank! En tot ziens, want Zwolle is een stad en dorp in één. Groot in het kleine zijn. Daar zit wat mij betreft ook de sleutel tot het vergroten van de toegankelijk en inclusie. 

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2024

In 2024 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 7 – 12 oktober plaats. Dit jaar willen we extra aandacht vragen voor het belang van een toegankelijke werkplek. Wat is nodig om fijn te kunnen werken als je in een rolstoel zit, niet goed kunt zien, niet goed kunt horen, gevoelig bent voor drukte of een energiebeperking hebt?

De laatste blogs