Skip to main content
Geschreven op 26 april 2022

Website Scan

Medewerkers Lieke en Libby zitten achter een bureau en lachen deze richting op. Op de achtergrond is een beeldscherm zichtbaar met de homepage van Toegankelijk Zwolle in beeld

Digitale toegankelijkheid is een steeds groter thema binnen onze samenleving. Een beweging die wij natuurlijk toejuichen! Stichting Accessibility heeft voor ons een scan van onze website gemaakt. Ons doel is dat onze website toegankelijk moet zijn voor iedereen. Want een goed voorbeeld doet goed volgen!

De groep die hier gebruik van maakt is misschien groter dan je zou denken. Denk alleen maar aan de personen met een visuele of een auditieve beperking. Of simpel aan de hoeveelheid ouderen binnen onze maatschappij. Laten we ook zeker de personen niet vergeten die te maken hebben met dyslexie of laaggeletterdheid. Kortom ontzettend veel mensen hebben er baat bij dat websites toegankelijk zijn.

Het bleek dat onze site op 4 van de 50 punten niet toegankelijk was. Niet slecht voor een vrijwilligersorganisatie zou je zeggen. We zijn blij om te kunnen melden dat 3 van deze 4 punten inmiddels alweer zijn aangepast en voldoen aan de WCAG richtlijnen.

We prikkelen graag anderen organisaties binnen ons netwerk om hun eigen website onder de loep te nemen. Want als wij het kunnen, kan jij het toch ook?

We bedanken graag Marga Zwanenburg medewerker bij Stichting Accessibility voor de prettige samenwerking!

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2023

In 2023 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 2 – 7 oktober plaats. Ook Toegankelijk Zwolle zal weer diverse activiteiten organiseren deze week om aandacht te vragen voor inclusief en toegankelijk Zwolle. Houdt deze website in de gaten voor meer informatie.

De laatste blogs