Skip to main content
Geschreven op 28 november 2019

Blinde/Slechtziende lunch Deltion College

Toegankelijk Zwolle organiseert samen met de horeca-studenten van het Deltion College een blinde/slechtziende lunch. Met tips&tricks van Visio en de ervaringsdeskundigen van Toegankelijk Zwolle ervaar je hoe het is om blind of slechtziend te zijn en een lunch te nuttigen. Want hoe doe je dat eigenlijk, eten en drinken wanneer je niets of slecht ziet?

Het Deltion College is rolstoeltoegankelijk.

Voor wie: iedereen die geïnteresseerd is

Datum: Donderdag 27 februari

Tijdstip: 12.30-14.30uur

Locatie: Deltion College, Lokaal 038 (Mozartlaat 15, Zwolle)

Kosten: €6,- p.p. (aanmelding geldt na betaling)

Opgeven: verplicht, mail naar info@toegankelijkzwolle.nl

Dieetwensen: graag doorgeven bij opgave

Blinde/slechtziende lunch oktober 2019 in de Hofvlietvilla

Ervaringen van deelnemers:

‘Ik dacht dat ik boter op mijn brood had gesmeerd, maar dit bleek tapenade te zijn. Dat gaf verwarring toen ik het at. Het was een bijzondere ervaring die ik iedereen zou willen aanraden. Ik vind het knap hoe blinde/slechtziende mensen dit allemaal doen’. – Wilma

‘Achteraf zag ik pas dat wat als iets ‘vies’ had gevoeld, eigenlijk heerlijke ham met een dressing was. Toen vond ik het toch jammer dat ik dit niet had gegeten. En ik vond het bijzonder dat het contact maken met mijn tafelgenoten anders verliep, bewust en minder snel afgeleid, het gehoor speelde een veel belangrijkere rol.’ – Marloes

‘Halverwege de lunch werd mij gevraagd of ik het laatste stukje van de gehaktbal niet meer wilde. Ik was zelf in de veronderstelling dat ik deze echt helemaal op had gegeten. Door stapsgewijs met mijn bestek over het bord te gaan, had ik kunnen weten dat ik de gehaktbal nog niet helemaal op had’. – Lieke

‘Ik loop stage bij de gemeente en vind het daarom belangrijk om me te kunnen verplaatsen in mensen met een beperking. Deze lunch was een mooie gelegenheid om dit eens te ervaren.’ – Melvin

Impressie van de afgelopen blinde/slechtziende lunch in de Hofvlietvilla: https://www.facebook.com/rtvfocuszwolle/videos/721694088313033/?t=8

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2024

In 2024 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 7 – 12 oktober plaats. Dit jaar willen we extra aandacht vragen voor het belang van een toegankelijke werkplek. Wat is nodig om fijn te kunnen werken als je in een rolstoel zit, niet goed kunt zien, niet goed kunt horen, gevoelig bent voor drukte of een energiebeperking hebt?

De laatste blogs