Skip to main content
Geschreven op 23 oktober 2019

Blinden/Slechtzienden lunch in Hofvlietvilla

Artikel en video gemaakt door RTV Focus

Voor de meeste mensen is het vanzelfsprekend dat ze kunnen gaan en staan waar ze willen: even een dagje naar het museum, gezellig lunchen in de stad of een middagje winkelen. Maar dit geldt niet voor iedereen. Voor 20 procent van de Nederlandse bevolking is dit zelfs onmogelijk. Om hier bij stil te staan is het deze week de Week van de Toegankelijkheid. In de Hofvlietvilla in Zwolle konden mensen deelnemen aan een blinden- en slechtziendenlunch, georganiseerd door de stichting Visio/Bartimeus en Toegankelijk Zwolle.

Een groep van 10 mensen was vrijdagmiddag aangeschoven aan de lunchtafel. Geblinddoekt wel te verstaan, want het was de bedoeling om te ervaren hoe het is om slechtziend te zijn. De tafelgasten werden bijgestaan door ervaringsdeskundigen van Toegankelijk Zwolle.

Dat het niet makkelijk was ervaarde ook Wilma Helmes: ’Het was een geweldige ervaring om hier aan deel te nemen. Ik hoefde ook geen moment na te denken of ik het wel of niet deed. Het was voor mij ook een uitdaging om meer rekening te kunnen houden met de mensen die slechtziend zijn.’

https://www.facebook.com/rtvfocuszwolle/videos/721694088313033/

Op donderdag 27 februari zal opnieuw een blinden/slechtzienden lunch georganiseerd worden, maar dit keer op het Deltion College. Zodat ook studenten van de horeca-opleiding ervaren waar rekening mee te houden bij het bedienen van gasten met een visuele beperking. Heb je interesse? Mail naar info@toegankelijkzwolle.nl

Foto’s weblog Zwolle

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2023

In 2023 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 2 – 7 oktober plaats. Ook Toegankelijk Zwolle zal weer diverse activiteiten organiseren deze week om aandacht te vragen voor inclusief en toegankelijk Zwolle. Houdt deze website in de gaten voor meer informatie.

De laatste blogs