Skip to main content
Geschreven op 12 mei 2022

Consent

Ervaringsdeskundige Geert zit in een elektrische rolstoel er staan in totaal 5 studenten links en rechts om Geert heen

Studenten van de opleiding Global Project and Change Management aan hogeschool Windesheim benaderden Toegankelijk Zwolle. Dit is een internationale studie die zich bezighoudt met het opzetten van projecten om maatschappelijke problemen aan te pakken.

Hun opdracht was een project te starten waarmee de samenleving veiliger gemaakt zou kunnen worden. Hun thema werd Consent (toestemming). Er volgde een samenwerking met Consent: Altijd Enthousiast Geïnformeerd, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet om onze maatschappij bewust van dit onderwerp te maken. Helaas zijn er nog veel situaties waarin deze toestemming van een der partijen ontbreekt. Neem grensoverschrijdend gedrag of ervaren van negatieve groepsdruk. Met het maken van een korte documentaire, waarin uit verschillende oogpunten het ontbreken van Consent wordt toegelicht, willen ze dit onderwerp bespreekbaar maken bij de toeschouwers.

Vanuit Toegankelijk Zwolle heeft Geert Jan den Hengst meegedaan. ‘Hierover kan ook ik meepraten. Van dat ik bij Fokuswonen de regie over mijn eigen leven kan behouden tot de ongewenste benaderingen tijdens concertbezoeken in Hedon. ’Wanneer deze klaar is zal er een link worden gegeven

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2024

In 2024 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 7 – 12 oktober plaats. Dit jaar willen we extra aandacht vragen voor het belang van een toegankelijke werkplek. Wat is nodig om fijn te kunnen werken als je in een rolstoel zit, niet goed kunt zien, niet goed kunt horen, gevoelig bent voor drukte of een energiebeperking hebt?

De laatste blogs