Skip to main content
Geschreven op 24 april 2020

Digitale toegankelijkheid

Toetsenbord met duimpje omhoog en duimpje omlaag

Sinds 1 juli 2018 is de (semi-) overheid verplicht om hun websites toegankelijk te maken. Dit is vastgelegd in het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid. Ook de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte verplicht bedrijven en overheden om hun diensten toegankelijk aan te bieden. Zodat iedereen gebruik kan maken van het internet, computers en smartphones. 

Op https://www.digitoegankelijk.nl/ van de Rijksoverheid vind je meer informatie over waar je rekening mee dient te houden bij het toegankelijk maken van je website. 

Eén handige tip die direct al in te voeren is, is om bij afbeeldingen een ALT-tekst in te voeren, zodat het voice-over systeem van iemand met een visuele beperking kan voorlezen wat er op de afbeelding staat. 

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2024

In 2024 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 7 – 12 oktober plaats. Dit jaar willen we extra aandacht vragen voor het belang van een toegankelijke werkplek. Wat is nodig om fijn te kunnen werken als je in een rolstoel zit, niet goed kunt zien, niet goed kunt horen, gevoelig bent voor drukte of een energiebeperking hebt?

De laatste blogs