Skip to main content
Geschreven op 24 mei 2022

Gebarentaalcursus afgerond

zes vrouwen waarvan twee in een rolstoel en een man staan in een groepje naast elkaar. Ze maken allemaal een naamgebaar met hun handen. Iedereen kijkt blij en glimlacht voor de foto

Hoe zorg je ervoor dat je verbinding met elkaar krijgt? Hoe bouw je bruggen met elkaar ondanks dat dit niet altijd vanzelf gaat?

De 8-delige gebarentaalcursus die deze gezellige groep afgelopen maand heeft afgerond, is daar een mooi voorbeeld van.

Kunnen communiceren met elkaar is ontzettend belangrijk om een goede connectie te krijgen. Door deze cursus konden we van elkaars ervaringen en beperkingen leren in een veilige omgeving en vooral met veel humor.

Neem het voorbeeld van onze ervaringsdeskundige Jan die slechtziend is. Toen we bij het gebaar kwamen voor ‘televisie’ probeerde we hem uit te leggen dat het eruit zag alsof je aan de knoppen draait van een oude tv. Jans reactie was: ‘Geen idee hoe dat eruit ziet, ik heb nog nooit tv gekeken.’

Daar konden we gelukkig met z’n allen erg hard om lachen. Een bewijs dat laat zien dat iets ‘simpels’ niet voor iedereen altijd vanzelfsprekend is. Maar het was ook juist een van de ervaringen die voor een extra stukje verbinding zorgde.

Bedankt Heidi en Sandra voor jullie inzet en enthousiasme om ons jullie prachtige taal te leren!

WEEK VAN DE TOEGANKELIJKHEID 2024

In 2024 vindt de Week van de Toegankelijkheid van 7 – 12 oktober plaats. Dit jaar willen we extra aandacht vragen voor het belang van een toegankelijke werkplek. Wat is nodig om fijn te kunnen werken als je in een rolstoel zit, niet goed kunt zien, niet goed kunt horen, gevoelig bent voor drukte of een energiebeperking hebt?

De laatste blogs